Nieuws

Peter van Aken en Joop Scholing leden van uitzonderlijke verdienste

Tijdens de algemene ledenvergadering (ALV) hebben we twee leden van uitzonderlijke verdienste benoemd. Peter van Aken en Joop Scholing werden in het zonnetje gezet vanwege hun jarenlange inzet voor de tennisvereniging. Peter van Aken (links) en Joop Scholing

 

Ruim een decennia betrokken

Peter is negen jaar voorzitter geweest en is in 2018 opgevolgd door Karin Joosten. In zijn periode als voorzitter heeft hij zich met name gericht op onderhoud van het paviljoen en het vereenvoudigen van de financiële administratie. Zo is in deze periode het terras bij het paviljoen vernieuwd en is het paviljoen volledig gemoderniseerd en uitgerust met een uitbouw. Verder is het park nu uitgerust met beveiligde toegang voor de leden en zijn veel zaken geautomatiseerd. Daarnaast heeft Peter jarenlang de Nuenense kampioenschappen georganiseerd met een groep vrijwilligers. Peter is in totaal al elf jaar actief als vrijwilliger en blijft op een aantal vlakken ondersteunen. 

Vrijwilliger sinds 1988 

Joop Scholing heeft een enorm lange staat van dienst in diverse rollen bij TVW. In 1988 is hij begonnen als bestuurslid voor de technische commissie, om na twee jaar de rol als voorzitter op zich te nemen. Deze rol heeft hij 10 jaar bekleed en in deze periode is het paviljoen uitgebreid en zijn verschillende faciliteiten vernieuwd. In deze periode is er uitgebreid naar elf banen en is overgestapt van gravel naar kunstgras en zijn alle banen voorzien van verlichting, waardoor het mogelijk werd om het hele jaar te tennissen. De vereniging maakte een groei door naar ruim 1000 leden. In de tussenliggende jaren heeft Joop bij diverse bestuurszaken ondersteund. Dit alles met hart voor de verenging. Van 2006 tot 2008 heeft hij opnieuw het voorzitterschap op zich genomen en verdere modernisering – waaronder de aanleg van Ledverlichting – van de vereniging voortgezet. Vervolgens heeft hij deze taak overgedragen aan Peter van Aken. Joop bleef aan als vicevoorzitter en was tevens verantwoordelijk voor sponsorzaken en projecten. Tot besluit was hij van 2015 tot 2018 penningmeester. Dit was een lastig te vervullen functie, maar uiteindelijk heeft hij deze taak overgedragen aan Roland van Bergen in november 2018.  

 

Dankbaar

Een vereniging groeit en blijft bestaan door een grote groep vrijwilligers. Karin Joosten, voorzitter van TV Wettenseind, zegt: “Wij zijn heel dankbaar dat we een groep trouwe vrijwilligers hebben bij TVW en zijn heel trots dat een aantal leden zich zo lang en met veel passie inzet voor ‘hun’ vereniging. Dat wilden we niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom hebben we Joop en Peter tijdens de algemene ledenvergadering benoemd tot leden van uitzonderlijke verdienste. Een titel die hen zeker toekomt en die we hen van harte gunnen.”

 

Oproep
Het blijft heel moeilijk om nieuwe vrijwilligers aan te trekken, dus als je iets voor TVW kunt betekenen, laat het ons dan zeker weten via: info@tvwettenseind.nl

« Terug

» Nieuws archief