Nieuws

TV Wettenseind aanwezig op het KNLTB-jaarcongres

 

Op zaterdag 28 november was Dennis Ringeling namens de technische commissie van TV Wettenseind samen met 800 andere verenigingsbestuurders aanwezig op het KNLTB-jaarcongresom te luisteren naar de nieuwe ideeën van de tennisbond.

 

Het thema van alweer het zevende jaarlijkse evenement was: ‘De jeugd heeft de toekomst’. Hier gaat de KNLTB samen met de verenigingen hoog op inzetten.

Ze willen graag dat de kinderen zeggen dat ze op tennis zitten i.p.v. op tennisles.

De uitstroom bij leden tussen de 5 en 17 jaar is bij de KNLTB het grootst en dat baart zorgen.

 

Veranderingen bij de jeugd

In 2019 gaan er een aantal dingen veranderen bij de bond. De lancering van een alles in één lidmaatschap is daar een voorbeeld van. Dit is iets wat wij als club ook aan het onderzoeken zijn.Een kind betaald dan één bedrag voor het lidmaatschap, de competitie en andere clubactiviteiten. Ook gaat de naam World Tour verdwijnen en gaat het Tenniskids competitie heten voor de kinderen t/m 12 jaar voor de kleuren rood, oranje en groen. Daarboven is de juniorencompetitie voor de leeftijden 12 t/m 17 jaar. De speelkalender voor de jeugd loopt straks gelijk met de reguliere competitie in april en mei, zodat het lekker druk op de parken wordt met zowel senioren als junioren op de baan. Er komen ook nieuwe toernooiformats zoals 
team-, dag-, weekend- en starterstoernooien.

 

Competitie en toernooien

Bij de senioren is er ook veel onderzoek gedaan door de bond.De uitstroom van leden die competitie en toernooien spelen is het kleinst. Bij TV Wettenseind zien wij gelukkig ook een toename van leden die competitie spelen en dat is prima. Het delen van banen op een competitieavond zal hierdoor wel een uitdaging worden.

Door de bond is er ook een harmonisatie doorgevoerd waardoor het competitie-aanbod kleiner is geworden. Er waren 330 vormen en nu zijn er nog 70 over.

Harmonisatie leidt tot kleine niveauverschillen, meer variatie in tegenstanders en kortere reisafstanden.In het kort komt het erop neer dat leden die regelmatig spelen ook langer blijven tennissen en lid blijven van een vereniging.

 

Als kers op de taart zat er onder onze stoel ook nog een gouden envelop waardoor we voor onze jeugd een gratis tennisnetje op mochten gaan halen.

 

Al met al een zeer leerzame en interessante dag voor TV Wettenseind! Mocht je meer willen weten over de veranderingen, neem dan gerust contact met ons op via: info@tvwettenseind.nl

« Terug

» Nieuws archief